Johtimet

Kesä voi olla lyhyt, mutta ennen sadetta pois, voit silti käyttää tilaisuutta harjoitella taitojaan ruotsiksi. Siksi meidän tervehtiä teitä lämpimästi tervetullut Vääntäjäs kaksikielinen kesän painos! Tämän lehden nautimme kesän, ja parasta mitä voi tehdä niin on hyvin hypätä veneen ja purjehtia pois meidän länsinaapurissaan, missä aurinko on keltainen ja taivas sininen.

Vääntäjäs toimittajat eivät halua puuttua käynnissä kielellä keskustelua, mutta tuskin kieltää, että ruotsi on yksi eniten hyötyä kielten kääntäjä Suomessa. Valitettavasti monet opiskelijat ovat liian kielteisesti ruotsin kielen taitoaan. Monet kieltäytyvät puhua ruotsia, koska he luulevat ”voi olla niin huono.” Mutta me kielen opiskelijoita, jos kaikki tietävät, että et voi oppia kieltä, jos et käytä sitä. Tiedämme myös, että yksi ei voi oppia kieltä tekemättä virheitä ja että nämä virheet ovat harvoin tappava. Miksi ruotsalainen olla poikkeus?

On luultavasti väärässä tässä toimituksellinen ja muihin ruotsinkielisiin Tämän lehden artikkelit. Se varmasti tuntuu hankala, kun joku ystävällinen ruotsalais asiantunteva översättarstudent tai (luoja paratkoon) opettajat huomauttavat, että olemme kirjoittaneet kaiken kokonaan helvettiin. Mutta me myös oppia jotain. Oikeastaan ​​olemme jo oppineet jotain tekemällä tämän lehden. Kaikki tuntia, että olemme viettänyt sanakirjoja ja Google on nimittäin toivottavasti lyöty ainakin joitakin sanoja ja sanontoja päämme …

Hyvää kesää käsittelyssä!

Elsa ja Martta

Elsa Lehtonen oli hänen ensimmäinen kosketuksissa ruotsin, kun hän oli neljä vuotta vanha ja hänen perheensä muutti Lidingö, jossa he asuivat viisi vuotta. Ruotsissa hän oppi rakastamaan hera, veripalttua, Metallica ja Ruotsin kuninkaallinen perhe. Huolimatta näistä haitoista, hän yrittää nyt käsitellä vähäisessä määrin aiheita ruotsinkielinen käännös.

Martta Ponto alkoi opiskella ruotsin lukiossa kuten muutkin tavalliset ihmiset. Kun hän oli pieni, oli Peppi Pitkätossu hänen punatukkainen sankari. Mutta Martta asui Itä-Suomessa 16 vuotta ja käyttää kieltä vain koulussa (ei niin paljon). Siksi hän ymmärtää ruotsin, mutta ei todennäköisesti puhua sitä. Mottos: ”Aurinko paistaa ja elämä on hyvä.”

1 thoughts on “Johtimet

  1. Päivitysilmoitus: Vääntäjä 3/2013 (peili) | saatajalehti

Jätä kommentti