Music Review: Tuska Open Air 2013

Tuska Open Air 2013

Hellsinki 28-30,6.

Så tidigt som 16: e gången arrangeras Tuska Open Air i Finlands bästa musikfestival.

Varför? Min poäng talar på uppdrag av många saker.

Smärtan kommer att vara, framför allt, för att njuta av musiken, inte flippar ut med missbruk.

Människor med smärta sett i metall tolerans och avkoppling. Du händer aldrig, såsom en välkänd finsk musiker sa på radion (ni vet, den sortens lyssnat till några direktsändningar, inte som en podcast), som ”i allmänhet så snart du går igenom en av de andra festival i hamnen, så för någon att flyga över framtänderna ögon.”

Oavsett vad artisterna att lyssna på, kommer ingen knulla någonsin med, eller att plocka en kamp med främlingar, och du kan alltid prata nonchalant. Metal Människors hjälpsamhet är också en klass för sig över språkbarriären.

Varje år ser smärtan av generationer av hela spektrat av föräldrarnas knä huvud-svingar en fyra-årig och andra småbarn, lågstadiebarn, tonåringar, vuxna i alla åldrar upp till pensionärer. Och i varje enskilt fall – en liten sak som kommer en annan person. I smärta anses vara en klädkod i stället för ”street trovärdighet”, och inte ens känner igen obegränsat antal färger. Om den svarta inte gör det, är kukkamekkokin lika bra. Dessa har sett.

Tuska också Kajsaniemi Södervik inträffat efter flytten var en ovanlig behandling för festivalen: precis rätt inomhus toaletter!

Det är också en ganska ny förbättring är en tre-dagars pass, som kan passera genom porten av festivalen in och ut så ofta du vill. Om även om det är en säkerhetskontroll gate tjej råkar vara en riktigt underbar … Nej, men egentligen, butikerna är riktigt kort resa. Naturligtvis, bara tomma flaskor tillåts i området.

Svensk översättning studerar skrattade vän skrymmande varsel texten: ”Ingen egen alkohol in på området.” Så hur kan, om du skickar in en utlänning och kunde förklara väska hittade spritflaskor som ”Ärligt talat, kompis, det är inte mitt, det är min kompis som har glömt att ta den och är väntar på det! ”

Vädret har gynnat vånda över åren ganska bra. Förra året, ett litet stänk av Behemoth under spelningen, men som bara kommer med territoriet – bokstavligen Immortalkin under 2009, flyttade till soliga utan ett moln på himlen kön skrika ”Fuck the Sun!” True story. Detta år, medan meteorologerna povasivat en serie av regn och åska, men hade fel. Metal gudar låt inte folk blir blöt i hällande regn, och vältra sig i mutavellissä.

Inte att Tuska inte kunde vältra sig i dag mutavellissä – Sverige flygplatsen var alltid känt att torka väder dammlunga lähtiäisiksi, men Summer Bay är asfalterade. Efter tre dagar av promenader och seisoskelu kan gå för fötterna, men vid två tillfällen som jag har sett en lösning på det: skor med kraftiga gummisulor och görs genom de laterala öppningar, med fjädrar inuti. Boing!

Men hur har Tuska 2013 jämfört med föregående? Den tionde smärtan var inte bara i dag de flesta besökare lockas till smärta, och sålde ut, naturligtvis, den legendariska hög nivå (Behemoth! Carcass! Dimmut! Entombed! Kreator! Morbid Angel! Nilen! Primordial! Slayer!), Men i år var ännu mer jokrar i leken. En person har inte tid att kolla in tre steg från början till slut och det är inte ens tänkt att vara: denna gång i de senaste åren, porlande som orsakade samma publik med olika artister päällekkäisbuukkauksia pallar är mycket liten. Också lyckats scenen akustiken i rummet hade förbättrats drastiskt, och sikten av artisterna läggas till plattformen på båda sidor av skärmar för IN.

FREDAG

Välförtjänt hårt flytkraft av festivalen öppnades Tesseract beklagande att se och höra pojkarna var välgjorda. Lyckligtvis, hans eget band den tidigare kejsaren, Ihsahn sågs vid denna tid, särskilt frusna sjöar på Mars bevisad (Nu väntar en jävla dissar kören!).

Den legendariska Bolt Thrower gick precis utanför, medan utgången lär förstfödde födelsedagsfest, men kanske någon dag. Bandet har inte gjort ett nytt album sedan 2005 klassiska De gång Loyal (Terrorizer juli 2013: ”. Detta album är så bra, har som Bolt Thrower fann det omöjligt att göra en annan”) Amorphiskin skulle ha varit säker på att slutföra det, men det har sett en i smärta för så många gånger att gränsen för något …

Den hade också en förlust kvällens headliner, nästan uteslutande det kreativa konceptet diskar King Diamond, som har under åren skaffat sig en mycket ojämn rykte pukkaa den första av de fem klassiska skiva på fem år och sedan årtionden av mestadels lera, återvänder till tidigare ära av tiden enda album The Puppet Master. Och det är vad som hände, som av någon anledning lämnade kungen och mest av rom från de som finns i de sex klassikerna, enligt uppgift ringer. Ett mirakel mannen.

LÖRDAG

Ja nu nått den punkt! Soilwork är en av de Jöötteporibändi för mycket för mig (jag är mer själv-At the Gates och Dark Tranquillity män), men det du lyssnar på det utan ångest och In Flames. Gör inte, men ingen av de ”rör mig”. Soilwork är At the Gates Slakt av Seoul-albumet, som den klassiska, som träffande kallas ”närmast metallen, den heliga Graal, Slayer Reign in Blood, det finns inget annat album inte.” Björn är för svag en kopia av Tomas Lindberg-tid och kan bara skrika, i motsats till Dark Tranquillity fantastiska omfattande Mikael Stanne. dt tar igen Jöötteporin de ”gamla gardet” band, en seger för de smittsamma melodierna.

Sedan mitt framför näsan. Jone Nikula horisi något om bandet, som förväntas från januari till datum, men vi smör på bröd med smör var helt okänd för mig. Förvirrade känslor av fasa såg jag, gick upp på scenen när en uppsättning spinkiga, misstänksamt emo genre-lämpligt utseende siffror. Och till flickorna, oh så snygg sångare! (Paul ”Борщ” Bartzsch ”)

Men när bandet började spela, sedan var tvungen att komma till framsidan. Nej fan, medan Tyskland har blivit en bra ingenjör med kompetens skapas, en ny trend, som sparkar hela världens metalcore och band deathcore ägg så att smärtan aldrig kommer att upphöra. Det har lagts electronicorea och Nintendocorea (Ja, Nintendos egen genre av musik), Der Tag en DEM die Welt unterging – ren geni!

WBTBWB s set tvingades sedan att luta sig tillbaka, inte en massa Stam1na lyckas motivera, även om det är ett bra band.

Hall Dr Living Dead! drog så fint som en synlig förebild för de ikoniska thrash Suicidal Tendencies, pakkohan att det var lite snabb titt. Även om det är ganska mycket den typ av ”kul, men”.

Nästa aktiveras det finns inget roligt i bandet var. Teutonithrashin hörnsten redan 1982 av Kreator är inte som Metallicas sålt sig, men har varit i över 30 år kärkibändeinä genre. Hur är dessa nutida rap och hip-hop storheter – Fortfarande kommer ut efter 25 år? Jag slår vad om att är, de verkar hölmöiltähän fem tjugoårsåldern. Men inte Mille. Han fortsätter att ta emot den största mosh Pitit tid! Bandet är speciellt kär för oss finländare, eftersom det sedan 2001 har det kitaroinut Sami Yli-Sirniö, som sitter på de grundande medlemmarna av Mille och Ventor porukkaan sömlöst. Millen svidande kritik av världens politiska och religiösa ledare har alltid koncentrerat sig på en! Låt oss sånger, som bör uppmuntra människor att tänka och lallattelemaan den minsta gemensamma nämnaren likgiltig massproducerade skit som folk måste hållas med tillfredsställelse som de hoi polloi romerska cirkusar i sinom tid.

Lördagens headliner Testamentet tilldelades 2010 Tuska konstigt varför den tvivelaktiga äran att vara öppningen helgen artist, vilket är anledningen till, naturligtvis, när det kom till den missade. Om Mille tvungen att spöa lever i Europa, och USA tog hand om samma testamentet Chuck Billy. En man som kallas välförtjänt upp från tid till annan i USA thrash gudfader. Testamentet och ett halvt set timme, i sin tur, ökat enormt av alla standarder i form av världens bästa trummis Gene ”The Atomic Clock” Hoglan, som ägde rum före 2011 anslutningen, spelade bandet i mm. i de ”små projekt” som Dark Angel, Death, Deathklok, The Devin Townsend Band / Projekt och Fear Factory. Chuck kunde ringa Soilwork sångaren på scenen av Alone in the Dark, under en period, men den odiskutabla höjdpunkten av kvällen utfördes två gånger en vägg av död Genes punch takt. Och under 2008 Bildandet av Damnation album mer än möter ögat är bättre än något Metallica har gjort sedan 1988.

SÖNDAG

Heta Hyttinen öppnade på söndagen genom att proklamera att det nu ses som den stora scenen hela dagen ”just vosuja” (ett direkt citat), men jag var inte pre-täpinöissäni. Dagens öppning är aktiverat Amaranthe inte bara påminde mig om Nightwish Amarant (finska amaranth), också påverkat de promo bilder baserat på tvivelaktiga: den svarthåriga kvinnan som var helt klart en frontfigur, men vem fan det var säng-headed killen? Han hade inte någon jävla metalcore sångare? Eller ännu värre – stasis återupplivade nu metal nörd? Men hur det händer, var bandet tas av Evanescence Gothic Nu Metal och Within Temptation Gothic Rock Symphony sig upprepande mönster, kastade de konkreta metall kvarn makt, Metalcore och varumärke skyddat Jööttepori soundinÔ med.

Slutresultatet var en född geni, popmusik, lyssnar på porttihuumeeksi metallen lämplig snarast catchy melodisk metal, som stod ut i de tre typerna av vokaler: den kvinnliga sång, Metalcore bekanta ”poitsumaiset” vokaler och ehdat Jööttepori-huutoörinät (jfr murinaörinät), som kan pågå dag av ett utbrott av Soilwork skam, och samtidigt gjort en tydlig brytning med pop metal. Vokalister fick verkligen varenda en av samma mängd tid där varje arm. Denna lösning har nu visat alla mindre än tre vokalister melodisk, kvinnor rosett mönster med mindre än 4 minuter och fokusera på de band låtar (musik oavsett genre), ambitiös uppnåbara potential att möta. Ja, det var publicerades våren plattan Nexus korridor rekord butiken köper.

Vad händer efter det? Huilian, eftersom okända för mig själv Asking Alexandria avbröts vid ankomsten och hade ersatts av inhemsk strid Beast, som behövs för att samla power-ups i väntan på Barbe-Q-Barbies spela det andra steget.

Åh, vad en bra far till en kvinnas kamp Beast nya vokalist Noora Quarry är! Blondiner har mer ägg galjonsfigur än mången man och ett sätt att uttrycka en sådan bred balladoinnista sirkkelöintiin att Terrorizerkin uppgav att han var ”helt otroligt utbud”. Till skillnad Amaranthen sympatisk och något ylikohtelias Eliza, förbannade Noora som skogshuggare, och har redan löst in den tuffaste platsen i Hevimimmien domstol. Hon är en svart Ninja! Bandets keyboardist bonuspoäng The Imperial Marchin huvudtema införandet av ett tangentbord!

Nightwish checkar ut i hallen väntar Betrayal at Bespin, när den andra etappen Stratovarius var redan bekant med. BaB att inte ha några förkunskaper, men det var ett utmärkt namn (gör en dubbel referens!) Förutom ett bra band, strax innanför scenen höger. När bandet började spela, var det en stund oklart vad bandet var en pojkar motiv: Bostons post-metal mängd Isis, som följde på 2004 album Panopticon alltid skett under 2010 till uppbrottet upp. Lyckligtvis bildade tre av sina medlemmar ett nytt band Palms, som precis släppt sin debut veckan, Tuska, vilket Terrorizer, sade: ”Palms är perfekt, bara perfekt.” Världen är en bättre plats för en liten stund. BaB för vidare framgång, så det finns ingen förbättring efter lite mer.

Ja, det gjorde det, men det var Nightwish, vad som förväntades, särskilt när jag var Floor Jansen fan redan, men ändå lyckats missa vintern var Hartwall spelning. Golvet är i själva verket bara det andra landet som en sympatisk men bräcklig oloinen Tanja (jag har träffat), eller rockmimmin oloinen Anette – Golv är Amazon. Denna kvinna tar hela publiken kentällisen om överhöghet, kastar sig till fullo Show på det (vilket var lite av Tarja halvvägs) och moshaa hårdare än en tung man! Label har släppt en live-video även några av Floor framträdanden, det viktigaste av Floor favoritlåt Ghost Love Score av vokaloi ursprungligen Tarja 2004 på gång.

Nightwish tog också flera stycken för scenen säkkipillistin, bevisar återigen att inget instrument inte är förbjuden av metall, i motsats till starkt begränsad i många musikaliska genrer. Som Mikael Åkerfeldt gång sa: ”Jag ser inte poängen med att spela i ett band och gå bara ett sätt när man kan göra allt.” Eller, som jag själv utvecklat Metal Theory är: ”Metal är potentialen för högre tekniska och konstnärliga landvinningar än i något annan musikgenre, eftersom allt är möjligt utan metal musik förvandlas till något annat. ”För många år stöter jag på mer och mer när du lyssnar på metal, såsom smärta av 2013 undervisade nästan varje månad till en helt ny berättelse.

Nightwish slutade långt innan 21 meddelade på ”officiella tiden”, men det är inte 100 minuter, 100% och 100% underhållande att hålla sitt grepp set för trött efter en underbar nillittää. När jag skriver detta officiella uppgifter är att golvvårdsmetoder spelningar fram till slutet av augusti, och då allt är öppet. Men som killen slutet av showen, sade: ”Hullujahan de är, om inte en permanent Tota behaga.”

Golv har Förnya mitt eget band, som precis släppt sitt andra album. I själva verket var jag såld på hans spektakulära resultat i Ayreon albumet 01011001 *, som samlade på en enda skiva (2 CD + DVD) supervokalistia otänkbart för många. Album böcker finns på YouTube när detta skrivs, är åtminstone en bra dokumentär med alla dessa virtuoser sett.

Smärtan var återigen bevisar sitt värde. Vad i världen kommer upp med dem för nästa år? Ny Carcass, snälla!

*) Översättning Valnöt: 01011001 är binäärikieltä. Hur det blir först denaarikielelle, eller en decimal, och därefter ASCII-koden till exempel? Ibland var Institutionen för översättningsvetenskap i gamla tider en man som visste hur man vända sig till den posten binäärikielen ganska tydligt språk. Head. Finns det ingen kvar att vända?

1 thoughts on “Music Review: Tuska Open Air 2013

  1. Päivitysilmoitus: Vääntäjä 3/2013 (peili) | saatajalehti

Jätä kommentti